İzleyiciler

22 Ocak 2018 Pazartesi

LAHANA PASTASI

Lahana Pastası Tarifi'nin Malzemeleri

  • Küçük boy lahana
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salça+1 yemek kaşık biber salça
  • Maydanoz, dereotu 
  • 1 yemek kaşığı Kuru nane
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Kırmızıbiber,kişniş,kimyon,tarhun otu
  • Sıvı yağ isteğe bağlı 
  • Tuz

Lahana Pastası Tarifi'nin Yapılışı

Değişik sunum arayan arkadaşlarım. Umarım bu tarifi beğenirsiniz. Lahana sarmasının pasta şeklindeki hali hem çocuk k lezzet li ve hemde zahmetsiz.

İç harcı için ilk önce bulguru sıcak suda 15-20 dk bekletelim. Yumuşayan bulgurumuza diğer malzemeleri ilave ederek harmanlayalım. Lahananın ortasını çıkaraklım ( öyle daha pratik oluyor.) ve tencereye koyup ortasına kaynar su ve dış nada lahanayı haşlamak üzere suyumuzu koyalım.ilk alt katı (pilav tenceresi daha rahat)tencereye uçları dışarda kalacak şekilde serelim. Daha sonra ortasını 2-3 sıra lahana parçalarıyla serelim. Biraz dolduktan sonra iç harcımızı içine yayalım. Diğer lahana parçalarını harcın üzerini tekrar kapattıktan sonra üzerine tekrar 2-3 sıra lahana koyalım.2 sunarsak kaynar su ve salçalı sıcak ve az sıvı yağlı suyumuzu ilave edelim. Su lahana boyuna kadar gelecek. Aynı sarması gibi yani. Yaklaşık 50-60 dk kısık ateşte pişirelim. Pişen lahanamızı biraz soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirelim ve pasta gibi dilimleyelim.( isterseniz pirinçle yada direk zeytinyağlıda yapabilirsiniz)

TAVSİYE: üzerine mantı gibi biberli sarmısaklı yoğurtta yapabilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder