İzleyiciler

22 Ocak 2018 Pazartesi

TAHİNPARE


125 gr tereyag veya margarin
1/2 subardagın sıvıyag
1/2 subardagı tahın
2 kaşık irmik
2 yemek kasıgı pekmez
1/2 subardagı tozseker
2 yumurta (1tanesının beyazı ustu için ayrılacak )
1 paket kabartma tozu
2.5 -3 su bardagı un

Üstü için beyaz haşhaş
Sürme çikolata
Bütün fındık
ŞERBETİ İÇİN
1,5 subardagı şeker
3.5 subardagı su
YAPILIŞI
Tüm malzeme yoğrulur kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. hamurdan Ceviz buyuklugunde parca yapılır once yumurta beyazına sonra beyaz haşhaşa bulanır .önceden ısırılmış fırında 175 derecede pişirilir . Kurabiye sıcak şerbet soguk dökülür.
Tatlı soguduktan sonra surme veya( tüp sarelle çikolata ) daha rahat sıkılır ve fındıkla süslenir.
Afiyet olsunn