İzleyiciler

22 Ocak 2018 Pazartesi

KARNIBAHAR ÇORBASI

KARNABAHAR ÇORBASI


Malzemeler:

  • 1 Orta boy karnabahar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 dolu yemek kalık salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 su bardağı süt
  • su
  • Tuz
  • Pulbiber,karabiber,kişniş.

Yapılışı:

  1. Karnabaharı iri parçalara bölün, soğan doğrayın.
  2. Karnabaharı tencereye alarak üzerini geçecek kadar su koyun.
  3. Tuzunu ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika orta ateşte haşlayın ( su seviyesi azalacak- su eklemenize gerek yok).blendardan geçirip sütünü koyun. 
  4. Doğradığınız soğanları kavurup sonra salça ilede biraz kavurup blendardan geçen karnabahara dökün.
  5. Baharatları ekleyin.
  6. Tüm işlem bittikten sonra çorbanızı hiç pürüz kalmayıncaya kadar blendırdan geçirin. 5-6 dakika daha orta ateşte kaynattıkan sonra ocaktan alın.
  7. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder