KARNABAHAR ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 Orta boy karnabahar
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 dolu yemek kalık salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- su
- Tuz
- Pulbiber,karabiber,kişniş.
Yapılışı:
- Karnabaharı iri parçalara bölün, soğan doğrayın.
- Karnabaharı tencereye alarak üzerini geçecek kadar su koyun.
- Tuzunu ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika orta ateşte haşlayın ( su seviyesi azalacak- su eklemenize gerek yok).blendardan geçirip sütünü koyun.
- Doğradığınız soğanları kavurup sonra salça ilede biraz kavurup blendardan geçen karnabahara dökün.
- Baharatları ekleyin.
- Tüm işlem bittikten sonra çorbanızı hiç pürüz kalmayıncaya kadar blendırdan geçirin. 5-6 dakika daha orta ateşte kaynattıkan sonra ocaktan alın.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder