YILBAŞI PASTASI
MALZEMELERİ
ALT TABAN
1 pasta taban
1 paket eti Burçak kurabiye
ARA KAT
1,5-2 kilo balkabağı
1,5 su Bardak toz şeker
1 paket eri Burçak kurabiye
ÜST KAT
Muhallebisi
5 su bardak süt
3 yemek kaşık un
3 yemek kaşık nişasta
1 su bardak toz şeker
Vanilya
SÜS İÇİN
HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞ
İlk olarak kabak toz şeker ile pişirilir.haşlandıktan sonra blendardan yapılır. Üçüne 1 paket Burçak kurabiye karıştır.
Diğer tarafta muhallebi pişirilip prüzssüzlük için blendardan geçirilir.
Kelepçeli kalıba göre pastaban koyulur ve süt ile ıslatılır. Üzerine rondodan geçirilen Burçak serpilir ve yine süt dökülür.üzerine balkabağı püresine en üste muhallebi döküp dolaba koyulur. 1 gece beklesin.
Ve üzeri süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder