İzleyiciler

22 Ocak 2018 Pazartesi

YILBAŞI PASTASI

YILBAŞI PASTASI

MALZEMELERİ 

ALT TABAN

1 pasta taban

1 paket eti Burçak kurabiye

ARA KAT

1,5-2  kilo balkabağı

1,5 su Bardak toz şeker

1 paket eri Burçak kurabiye 

ÜST KAT

Muhallebisi

5 su bardak süt

3 yemek kaşık un

3 yemek kaşık nişasta

1 su bardak toz şeker

Vanilya


SÜS İÇİN

HİNDİSTAN CEVİZİ


YAPILIŞ

İlk olarak kabak toz şeker ile pişirilir.haşlandıktan sonra blendardan yapılır. Üçüne 1 paket Burçak kurabiye karıştır.

Diğer tarafta muhallebi pişirilip prüzssüzlük için blendardan geçirilir.

Kelepçeli kalıba göre pastaban koyulur ve süt ile ıslatılır. Üzerine rondodan geçirilen Burçak serpilir ve yine süt dökülür.üzerine balkabağı püresine en üste muhallebi döküp dolaba koyulur. 1 gece beklesin.

Ve üzeri süslenir.