PANKOLU GARNİTÜRLÜ KADINBUDU
KÖFTE
Malzemeler
- 600 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 demet maydonoz
- 1 demet dereotu
- 1 kase garnitürlü pilav ( tabi özel yapılmadı kalan pilavı değerlendirdim)
- tuz
- karabiber
- kimyon
- Kişniş
- Pulbiber
- Köfteleri kızartmak için:
- ayçiçek yağı
- Panko kırıntısı
- un
- yumurta
- TARİFİ
- Kuru soğan ve sarımsakları çok küçük parçalar halinde doğrayın.
- Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Doğradığınız soğan ve sarımsakları renk alana kadar kavurun.
- Kavrulan soğanlara kıymanın yarısını ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurma işlemini sürdürün. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyin.
- Kavrulmuş kıymayı soğuması için; oval bir karıştırma kabına alarak 10 dakika kadar bekletin.
- Soğuyan harca kalan kıymayı, yumurtayı ve garnitürlü pilavı ,yeşilliği ekledikten sonra yoğurun.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde bastırarak yassı köfteler hazırlayın.
- Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Yumurtayı çırpın, unu düz bir servis tabağına alın.
- Köfteleri sırasıyla; una ve çırpılmış yumurtaya ve panko ya buladıktan sonra kızgın yağda ters yüz ederek kızartın.
- Fazla yağını bırakması için; kağıt havlu serili bir servis tabağına aldığınız köfteleri biraz beklettikten sonra ılık olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder