FENER BALIĞI ÇORBASI
Malzemeler 🐡🐟🐠🦈
1 adet fener balığı kafası
2-3 dal kereviz sapı
2 adet kuru soğan
Limon kabuğu
2-3 adet defne yaprağı
2 adet patates
2 adet havuç
3-4 adet büyük mantar
3-4 adet çarliston biber
1 adet sarı biber
5-6 diş sarımsak
Tuz
8-10 adet tane karabiber
1 adet limonun suyu
Maydonoz
Aşotu(kişniş)
Fener Balığı Çorbası Tarifi
Ayıklanmış balığı tuzlu suda yıkayın.1 soğanı 4 e bölün.süzgeç içine tane karabiber,sarımsak,biraz kereviz sapı ve defne yaprağını koyup ağzını bağlayıp balıkla ,soğanı beraber pişirin.
Patates ,havuc,sarı biber ,sap kereviz,çarliston biber,mantar,limon kabuğu ve soğanı gelişigüzel kesip tencereye biraz su koyarak haşlayalım . Haşlanan balığın arada bir, üzerinde oluşan köpüğünü alın.Sonra Pişen balığın soğuduktan sonra etlerini ayıklayalım.
Haşlanan sebzeleri blendardan geçirelim.
Balığı tencerenin içine ilave edin ve 10 dakika daha pişirelim.1 limonun suyunu sıkalım ve tuz karabiber ekliyelim.
Ayrı tavada isterseniz yarım soğanı kesip yarım kaşık tereyağda iyice kremalize edip çorbaya ilave edebilirsiniz.
En son ocağı kapatıp maydonoz ve Aşotu(kişniş) doğrayıp servise hazırlayalım.
Afiyet olsun:(
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder