İzleyiciler

4 Şubat 2018 Pazar

KRUVASAN



KRUVASAN 

Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;

  • 2 yumurta 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket  instant kuru maya
  • Aldığı kadar un

Arası için;

.80 gr tereyağ ,yarım su bardak sıvıyağ karıştır

İçi için;

  • Beyaz peynir ve kasar peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Peynirli Katkat Poğaça (Kruvasan) Tarifi'nin Yapılışı

Kabımızın içerisine önce sıvı malzemelerimizi koyalım. Şeker, tuz ve mayayı içerisinde eritelim. Yavaş yavaş un ilavesi ile kulak memesi kıvamı verelim. 1 saat mayalansın.sonra 8 adet bezeye ayıralım. Her bir bezeyi un yardımı ile tabak büyüklüğünde açalım. Aralarına eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı sürerek üst üste koyalım. En üstüne tereyağı sürmeden Oklava veya merdane yardımı ile yarım cm inceliğine getirerek büyütüp 8 katı birlikte açalım.eşit üçgen ler olacak şekilde keselim. İç harcımızı koyarak sigara böreği sarar gibi saralım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tepside 20dk beklesin.Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 200 C fırında nar gibi kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder