İzleyiciler

24 Ocak 2021 Pazar

KAPALI HAMBURGER

KAPALI  HAMBURGER
MALZEMELER
KÖFTE İÇİN
• 700 GR  kıyma
• 3 Diş rendelenmiş sarımsak
• 1 dolu yemek kaşık ketçap
• Tuz
• Karabiber
• Pul biber
• Kimyon

İÇİNE
• 3 adet iri soğan (karamelize yapmak için)
• Cheddar
• Mayonez
• Salatalık turşu
• Kıvırcık
• Ketçap
• BBQ sos
• Pastırma
• Füme


Hamuru için;
• 1su bardağı ılık su
• Yarım su bardağı ılık süt
• 1 paket instant maya
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 yemek kaşık yumuşamış tereyağ
• 4,5 su bardak  kadar un
ÜZERİ İÇİN
Yumurta sarısı
Susam,çörek ot

YAPILIŞI
• İlk olarak hamurumuzu yoğuruyoruz uygun bir kaba un hariç bütün malzemeleri alıyoruz güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
• Tezgahta hamurumuza sonradsn ilave ederek yumuşacık tereyağını ekliyoruz.İyice yoguralım.
• Yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu 1-2 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
• Bu arada bizde köftemizi hazırlıyoruz.
• Uygun bir kaba bütün malzemeleri alıyoruz güzelce yoğuruyoruz.
• Köfte harcımızdan iri parçalar alarak elimizde yuvarlıyoruz Ve burger içine göre  tavada kızartıyoruz.Ben çift köfte koydum içine ince köfte yaptım.
• Soğanları halka şeklinde kesiyoruz tavada karamelize ediyoruz.
• Hamurumuzu kişi sayısına göre beze yapalım porsiyonlamak için. Tezgahta açalım ve iç malzemeyi koyalım.
• Üzerine cheddar peyniri koyuyoruz, peynirin üzerine köfteyi ,köftenin üzerine soğan ,kıvırcık,pastırma, füme et salatalık turşu, üstüne tekrar köfte ve  cheddar peyniri koyup hamurumuzu güzelce kapatıyoruz.iç malzeme değişken tabi ne koymak isterseniz.(DOMATES KOYMAYIN AMA İÇİ ÇOK SULANIR)Poğaça yapar gibi.

• Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz .
• 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz 30 dk sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder