İzleyiciler

29 Ocak 2021 Cuma

ÇITIR EL AÇMASI KOL BÖREĞİ

ÇITIR EL AÇMASI KOL BÖREĞİ
Malzemeler:
• 3-3,5 su bardağı un
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 dolu çay kaşığı tuz

ÜZERİ VE KATLAR İÇİN
• açılan yufkalara sürmek için sıvı yağ (yarım su bardağı kadar)

İçi harcı için:(Peynir,ıspanak ne ile yapmak isterseniz)
• Yarım kilo patates (haşlamalık)
• 1 adet orta boy soğan
• tuz
• karabiber
• kırmızı pul biber
• 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
• İlk olarak yumurta,süt ve tuzu çırpalım.
• 3-3,5 su bardak unu kontrollü ekleyerek yoğurmaya başlayalım.iyice yoğurucaz.
• Ben 4 eşit beze yaptım.
• Bekletmeden ilk bezeyi hafif un ile yemek tabak büyüklükte açalım.yemek tabağına yağ sürelim ilk açılan bezeyi iyice yağlayıp koyalım.Her bir bezeyi aynı şekilde açıp yağlayıp üst üste koyup 1 saat oda ısısında streçleyip bekletelim.

• Beklerken patatesleri haşlayın ve soyun. Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte kavurun.
• Haşladığınız patatesleri soğanlara ilave edin ve ezerek 1 dakika daha kavurun.
• Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
• Dinlenen hamuru ilk açtığımız
Yağladığımız tezgaha alıp çeke çeke yavaş yavaş büyütelim zar gibi inceliyor zaten.genis yerden 1 karış katlayıp harcımızi koyup rulo yapar gibi yuvarlayalım.Elimize hafif yağ alıp burarak kendi ekseni etrafında çevirelim.Şeklini normal porsiyonluk değilde tepsi içinde dolayarskta yapabilirsiniz.Sonuçta kol böreği sekil size kalmış.

• Ben gül şeklinde yaptım.yağladığımiz ve isteğe bağlı susam serptiğimiz  tepsiye koyalım.
• İkinci yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp ilk yufka gibi  ekleyerek sarın.
• üstlerine sıvı yağı sürün.
• 200 derece önceden ısıttığınız Alt-üst ayarda fırında yaklaşık 30 dakika börek kızarıncaya kadar pişirin.
• Benim verdiğim ölçü ile 4 adet rulo gül börek çıktı.Yumurta,süt,tuz ve un 2 katı yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder