İzleyiciler

30 Ocak 2021 Cumartesi

MANDALİNA SUYU İLE BALIK ÇORBASI

MANDALİNA SUYU İLE
Balık Çorbası
Malzemeler
-2 tane küçük levrek veya(1 büyük)
-2 tane havuç
-1 tane soğan -
2 diş sarımsak -
Bir tutam tane karabiber
-Bir tutam tane kişniş
-2-3 parça taze biberiye
-maydonoz sapı (isteğe bağlı)
-1 orta boy patates -
1 dolu yemek kaşık un
Bir parça sap kereviz -
Su
1 tatlı kaşığı tuz
-1yemek kaşık sıvıyağ

Terbiye için
Yarım limon suyu
2 mandalina suyu
1 yumurta sarısı -


Yapılışı:
Öncelikle balık suyu hazırlayacağız. Bunun için tencereye 2 küçük bütün levrek ve (ben levrek fleto yaptırdım balıkcimdan çıkan kafa ve kemiklerinide istedim),maydanoz sapları,biberiye,defne yaprak,tane karabiber,tane kişniş koyup suyunuda ilave edip pişirelim.

Ayri tencerede bir tane havucu,kereviz sapını,soğanı ve patatesleri küp küp minik doğrayıp az yağda soteleyelim. Üzerine pişen balığımızı süzüp suyunu sotelenen sebzelere dökelim.onlar hafif haşlansın biz o sırada soğuyan balıkların etlerini açıklayalım ve kaseye koyalım.sebzelerde pisti ise ayrı kasede limon,mandalina suyunu sıkalım,yumurta sarısı çırpalım.bir küçük tavada 1 yemek kaşık unu kokusu çıksın sadece kavurup mandalinalı sosa karıştıralım.un topaklanmasın dikkat edin.
Çorbanın suyundan bu sosa ekleyip karıstıralım sıcak-soğuk dengeleme yapalım.Çorbamıza  terbiyesini karıştırıyoruz ve 10 dk kaynasın altını kapatıyoruz.Ayıklanan balıkları servis esnasında çorbaya karıştıralım.kıyılmıs  Maydanoz ekleyip susleyelim. Balık çorbamız artık servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder