İzleyiciler

6 Şubat 2021 Cumartesi

SADECE 4 BEZE ISPANAKLI BAKLAVA BÖREK

ISPANAKLI
SADECE 4 BEZE İLE BAKLAVA HAMURLU
BÖREK
1 adet yumurta
1 dolu  yemek kaşık  eritilmiş tereyağ )
2 yemek kaşık sıvıyağ
Yarım çay bardak sulu yoğurt
Yarım çay bardak süt
Yarım  paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 yarım kaşık limon suyu
1 çay kaşık tuz
Yaklasık 3 -3,5  su bardak un

Açmak için
Bol buğday nişastası

Üzeri için
2 yemek dolu dolu  tereyağı eritilip ılık dökülecek
Yarım çay bardak sıvıyağ

İÇ Malzeme
Ispanak
1 kuru soğan
Tuz,karabiber,pul biber
Peynir

YAPILIŞI
Yoğurma  kabına yumurta eritilmiş tereyağ  sıvı yağı yoğurt yarım paket kabartma tozu sirke,limon ve  tuz ilave ederek tel çırpıcı ile çırpın.daha sonra  unu ilave ederek yoğurun. ele yapışmayan  yumuşak  bir hamur edinin hamuru 4 eşit bezeye bölün ve üzerini örterek 15 dakika dinlendirin.o sırada iç harcı için temizlenip kesilmiş ıspanağı ve küçük doğranmış ıspanaklı tuz ile ovup  suyunu iyice sıkın ki acılık olmasın.diger barajlarda ilave edin ve karıştırın.bir bezeyi alıp çok ince olmicak şekilde  açın üzerine bolca nişasta serin bir ucunu hafif ortaya getirin getirdiğiniz katı tekrar bolca nişastalayın
4 ucunu ortaya getirip zarf şekli verin üzeri örtülü bir şekilde 15 dakika bekletin ve ilk Bekletiğiniz  bezeden başlayarak tepsinize göre açın (Benim tepsim mini yuvarlak tepsi idi.Tepsinizi tereyağlı karışım ile yağlayın.zaten ölçülerde tam ona göre  açtınız yufkanın üzerine tepsinizi koyup yufkanızı tepsiye göre gerekirse  kesin yufkayı tepsinize  serin,aynı şekilde  bir beze daha açarak tepsiye serin ve ben ıspanak li yaptım (siz neli ysparsanız) ic harcı ıspanağı yayın üzerine birazda beyaz peynir ufalayın ve  aynı şekil açılan 3. bezeyide serin  ve son bezeyide sererek dilimleme yapın ben havuç dilim kestim.üzerine tereyağlı karışımı heryerine gelecek şekilde dökün.
180 derece önceden Isıtılmış fırında içini çeke çeke kızarana kadar pişirin.Beni yaklaşık 30 dk sürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder