ISPANAKLI
SADECE 4 BEZE İLE BAKLAVA HAMURLU
BÖREK
1 adet yumurta
1 dolu yemek kaşık eritilmiş tereyağ )
2 yemek kaşık sıvıyağ
Yarım çay bardak sulu yoğurt
Yarım çay bardak süt
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 yarım kaşık limon suyu
1 çay kaşık tuz
Yaklasık 3 -3,5 su bardak un
Açmak için
Bol buğday nişastası
Üzeri için
2 yemek dolu dolu tereyağı eritilip ılık dökülecek
Yarım çay bardak sıvıyağ
İÇ Malzeme
Ispanak
1 kuru soğan
Tuz,karabiber,pul biber
Peynir
YAPILIŞI
Yoğurma kabına yumurta eritilmiş tereyağ sıvı yağı yoğurt yarım paket kabartma tozu sirke,limon ve tuz ilave ederek tel çırpıcı ile çırpın.daha sonra unu ilave ederek yoğurun. ele yapışmayan yumuşak bir hamur edinin hamuru 4 eşit bezeye bölün ve üzerini örterek 15 dakika dinlendirin.o sırada iç harcı için temizlenip kesilmiş ıspanağı ve küçük doğranmış ıspanaklı tuz ile ovup suyunu iyice sıkın ki acılık olmasın.diger barajlarda ilave edin ve karıştırın.bir bezeyi alıp çok ince olmicak şekilde açın üzerine bolca nişasta serin bir ucunu hafif ortaya getirin getirdiğiniz katı tekrar bolca nişastalayın
4 ucunu ortaya getirip zarf şekli verin üzeri örtülü bir şekilde 15 dakika bekletin ve ilk Bekletiğiniz bezeden başlayarak tepsinize göre açın (Benim tepsim mini yuvarlak tepsi idi.Tepsinizi tereyağlı karışım ile yağlayın.zaten ölçülerde tam ona göre açtınız yufkanın üzerine tepsinizi koyup yufkanızı tepsiye göre gerekirse kesin yufkayı tepsinize serin,aynı şekilde bir beze daha açarak tepsiye serin ve ben ıspanak li yaptım (siz neli ysparsanız) ic harcı ıspanağı yayın üzerine birazda beyaz peynir ufalayın ve aynı şekil açılan 3. bezeyide serin ve son bezeyide sererek dilimleme yapın ben havuç dilim kestim.üzerine tereyağlı karışımı heryerine gelecek şekilde dökün.
180 derece önceden Isıtılmış fırında içini çeke çeke kızarana kadar pişirin.Beni yaklaşık 30 dk sürdü.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder