İzleyiciler

7 Şubat 2021 Pazar

PATATESLİ KIYMALI KARNABAHAR GRATEN

Patatesli Kıymalı Karnabahar Graten
Malzemeleri
• 1 orta boy karnabahar
• 3 orta boy patates
• 2 havuç
• 1  kırmızı soğan

KIYMSLI HARÇ İÇİN
• 400 gr kıyma
• 1 soğan
• 4 diş sarımsak
• 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
• Yarım su bardak domates püresi
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı kimyon
• Taze Dereotu,taze nane,maydonoz
• Tuz

Beşamel sos için
• 5 su bardağı süt(1 litre)
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 5  yemek kaşığı un
• Tuz ve karabiber ve yarım çay kaşık muskat rende veya(toz)

Üzeri için
• 1 su bardağı kaşar peyniri

Yapılışı
• Öncelikle karnabaharı haşlamak için çiçeklere ayırın ve , bir tencereye su,Yarım su bardak süt ve tuz koyup kaynatın.7-8 dk yeterli.Karnabahar lar diri kalması için soğuk  suya koyun hemen. Diger tarafta patatesi ve havuçları orta büyüklükte küp doğrayın onlarıda haşlayın.
•  beşamel sos icin
• Ufak bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı koyup eritin eriyen yağın üstüne unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun .
• Üstüne soğuk sütü ekleyip çırpma teliyle iyice çırpın. Pürüzlü kalırsa ki kalıyor mutlaka blender dan geçirebilirsiniz
• Kiyma için Soğanı ve sarımsağı birlikte kavurup kıymayı ve tuzu da ekleyin.
• Kavrulan kıymanın üstüne salça ve domates püresini(sos) ilave edip bir kaç dk soteleyin.
• Biraz kaynamış su koyun kıymaya kuru kalmasın kıyma sulu olsun.

• Karışımı fırın kabına ilk olarak borcama biraz sıvıyağ yağ sürüp  patatesler i,havucu dizelim.üzerine kırmızı soğan Yarım ay doğranmış çiğ olarak koyun,karnabaharları koyup  üstüne kıymalı harç ve en üste  beşameli döküp 200 derece fırında sos renk alana kadar pişirin.
• Daha sonra kaşarını ilave edin ve üstü kızardığında tamamdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder