İzleyiciler

3 Şubat 2021 Çarşamba

TAGLIATELLA TAZE MAKARNA YAPIMI

MANTAR SOSLU
TAGLIATELLE MAKARNA
MALZEMELER
3 adet large yumurta
3 su bardak un(300 gr un)(baklavalık böreklik un olsun)
2 yemek kaşık semolina irmiği(koyarsanız daha lezzetli olur yoksa yapacak birsey yok:) )
1 tatlı kaşık tuz
1 yemek kaşık zeytinyağı

HAŞLAMAK İÇİN
SU
1 YEMEK KAŞIK TUZ
2 YEMEK KASIK ZEYTINYAGİ

SOS İÇİN
1 Paket hazır kremalı mantar çorba
2 su bardak soğuk su
2 su bardak makarna haşlama suyu
4 diş sarımsak

ÜZERİ İÇİN
2 kuru soğan(karamelize edicez)

YAPILIŞI
• Hamuru yoğuracağınız kabın içine unu koyun ve ortasını havuz gibi yapın
• Unun ortasına yumurtaları kırın
• Bir miktar tuz ekleyin ve hamuru iyice yoğurun
• Mutfak şefiniz veya robotunuzda yoğurursanız daha kolay olacaktır çünkü sert bir hamur olduğundan biraz kuvvet gerektiriyor.Ben el ile yoğurdum çokk sert bir hamur çok kol güç gerekiyor haberiniz olsun.Hamur prüzssüz olucak.
• Hamuru mümkünse 30 dakika kadar dinlendirin.ve üzeri streçli olsun ki kurumasın.
• Hamuru ben 6 beze yaptım.üzeri yine strecli olucak yaparken.
• Bezeleri Makinede açarken önce 0 numara ile yani en kalın hali ile 2 kez açın.
• Hamuru açarken rahat açılması ve birbirine yapışmaması için ara sıra unlayın
• Sırası ile 1-2-3-4 ve 5 e kadar numaraları da açarken her bir kalınlıkta hamuru 2 kez geçirerek, (hatta 0 numaradan hamuru 3 kez geçirin)
• Tagliatelle yapacaksanız 5 numaranın inceliği kadar  bence iyi oluyor
• Spagetti için ise 4 hatta 3 bile olabilir (spagetti yapacağınız hamuru fazla inceltirseniz çok cılız ve pişerkende hamurumsu olabilir)
• Hamur bezesiniz açtıktan sonra istediğiniz uzunlukta parçalara keserek üzerlerini de unlayarak bir kenara alın
• Tüm hamurları ihtiyaç duyarsanız aynı şekilde açıp aynı boyutta kesip bir kenarda bekletin (çok uzun süre bekletirseniz kururlar, üst üste koyarken de yapışmaması için mutlaka unlayın).unlu tepside üzeri sıkı streçli olarak buzdolabında 1-2gün saklayabilirsiniz.
• Tüm hamurları açıp hazırladıktan sonra, tagliatelle ucu ile kesme işlemini yapın
• Makarnaları kestikten sonra yapışmamaları için tekrar üzerine un serpin ve elinizle harmanlayarak her yanına un gelmesini sağlayın
• Hazırladığınız taze makarnaları kaynayan suyun içerisinde 7-8   dakika kadar kaynatarak pişirin (piştiğini anlamak için bir tane çıkarıp kesin ve tadına bakın)
• Sos için hazır çorbayı vok tencerede ince kesilmiş sarimsağıda koyup soğuk su ile fokurdatalım.kıvam koyu olucak çünkü makarna haşlama suyuda koyacak.
• Pisen makarnaları hemen sos tencereye alıp karıştıralım.
• Üzeri içinde soğan karsmelize edip servis sırasında üstüne koyalım.Harika lezzet veriyor.

UNUTMAYIN
Taze makarna tarifleri genellikle 1’e 1 ölçüsünde hazırlanıyor. Bu her 100 gram un için 1 adet yumurta kırılması anlamına geliyor.Ve her 100 gr içinde 1 yemek.kasık semolina irmiği.(semolina irmiği normal irmik değil çok ince bir irmik.Marketlerde semolina diye satılıyor)100 gram un ve 1 yumurtadan  yaklaşık 2 porsiyon makarna çıkabiliyor.Semolina koymaz iseniz de tabiki olur ama gerçek İtalyan makarna da koyuyorlar.Birde tabiki rengi daha sari olsun isterseniz sadece yumurta sarısı  koyabilirsiniz.(OZaman Bu ölçü için 1 tam +4 yumurta sarısı koyun.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder