SİHİRLİ ELMALI PASTA
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın,(ceviz kırığı isteğe bağlı)
125 gr tereyağı
Tarifi :
Öncelikle kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt koyup kapatıyoruz. Kalıba fazla gelen kağıdı düz şeritler halinde kesiyoruz. Kalıbın duvar kısmına tereyağı ya da margarin sürüp bu şerit kağıdı yapıştırıyoruz.
Elmaları kabuklarıyla beraber rendeliyoruz, tarçın ekleyip karıştırıyoruz.(isteğe bağlı cevizde ekleyebirsiniz) Çiğ olucak.
1 er bardak ayrı ölçtüğümüz, şeker, un, kabartma tozu ve vanilyayı güzelce karıştırıyoruz.ve tekrar bardakları karışmış olarak Dört eşit paylaştırıyoruz.herbir bardağı aynı miktarda aralara serpeceğimiz için dörde bölüyoruz.
Elmayı ise üç kata serpeceğimiz için üçe bölüyoruz. Önce toz karışımdan tabana başlayıp toz karışımla bitecek şekilde 1 toz karışım 1 elma olarak kalıbımıza güzelce yayıyoruz. Tereyağını eritip en üste gezdiriyoruz. Alt üst ayarda 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişiriyoruz.
NOT: orijinal tarifte 1 su bardağı şeker var ama şekeri fazla gelebilir elmadan dolayı şeker miktarını azaltabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder