İzleyiciler

8 Mart 2021 Pazartesi

AHTOPOT SOSİSLİ AÇMA

AHTAPOT SOSİSLİ AÇMA Malzemeleri
• 1  paket kuru maya
• 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
• 1 su  bardağı ılık süt
• 1 su bardağı ılık su
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 4-4,5  su bardağı  un
• 1 paket sosis
• Ketçap

YAPILIŞI
• Kuru maya şeker ve Ilık sütü  ve suyu koyuyoruz, 5-10dk aktive olsun
• Yumurta,sıvıyağ ilave ediyoruz karıştırıyoruz
• unu yavaş yavaş ilave edip yoguruyoruz.
• Yumuşakbir hamur elde ediyoruz. Üstünü kapatıp yaklaşık 45 dakika mayalamaya bırakıyoruz. Hamur iki katına çıktığında tamamdır.
• Mandalinadan küçük parçalar koparıp bezeler yapıyoruz. Ortasına koymak için Sosisleri ortadan 2 ye kesiyoruz.baş kısmı biraz bırakıp bıçakla yukarıdan aşağıya kesiyoruz
• ahtapot şekli verip hamurun orta kısmına parmakla bastırıp biraz ketçap sürüp sosis leri bastırıyoruz.

• Çörek otuyla göz yapıp heryerine fırçayla ketçap  sürüyoruz. Fitin 180 derece ayaralıyoruz. kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder