AHTAPOT SOSİSLİ AÇMA Malzemeleri
• 1 paket kuru maya
• 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı ılık su
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 4-4,5 su bardağı un
• 1 paket sosis
• Ketçap
YAPILIŞI
• Kuru maya şeker ve Ilık sütü ve suyu koyuyoruz, 5-10dk aktive olsun
• Yumurta,sıvıyağ ilave ediyoruz karıştırıyoruz
• unu yavaş yavaş ilave edip yoguruyoruz.
• Yumuşakbir hamur elde ediyoruz. Üstünü kapatıp yaklaşık 45 dakika mayalamaya bırakıyoruz. Hamur iki katına çıktığında tamamdır.
• Mandalinadan küçük parçalar koparıp bezeler yapıyoruz. Ortasına koymak için Sosisleri ortadan 2 ye kesiyoruz.baş kısmı biraz bırakıp bıçakla yukarıdan aşağıya kesiyoruz
• ahtapot şekli verip hamurun orta kısmına parmakla bastırıp biraz ketçap sürüp sosis leri bastırıyoruz.
• Çörek otuyla göz yapıp heryerine fırçayla ketçap sürüyoruz. Fitin 180 derece ayaralıyoruz. kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder