TİFTİK BRİSKET BURGER
MALZEMELER
TİFTİK ET İÇİN
Yarım kilo dana brisket
2 kuru soğan
1 havuç
7-8 dis sarımsak
Defne yaprak,tane kabiber,tane kimyon,top Kekik,kaya tuzu
Cheddar peynir
Karamelize soğan
HAMBURGER EKMEĞİ
MALZEMELER( 6 adet burger ekmek 120 gr beze)
1 su bardak ılık su
Yarım su bardak ılık süt
1 yemek kaşık toz seker
1 tatli kasik tuz
1 paket instant kuru maya
1 yumurta
1 yemek kaşık sıvıyağ
1 dolu yemek kaşık tereyağ
4 -4,5 su bardak un
ÜZERİ İÇİN
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşık süt
Susam, çörekotu
YAPILIŞI
Ilk olarak etimizi iri kuşbaşı dilimleyelim.düdüklüye soğanlar,havuç,sarimsaklar hepsi tabi dilimli gelişigüzel olarak.file içinde baharatlar ile etimiz ve suyumuzu koyup 1,30-2 saat pişirelim.Düdüklu yoksa 5-6saat sürer.
Suyunu süzüp, Pişen eti havuclar soğan lar hepsini didikleyerek tencerede kavuralim az tereyağ ile.ayrı yerde mor kuru sogan,ve normal kuru soğan kavuralıp karamelize olucak.
Hamburger ekmekler için ılık su ve süt ,1 yemek kaşık seker ve mayayı karıştırıp 10 dk kabartalim.
Içine yumurta,sıvıyağ ,tuz ve kontrollü unu döke döke yoğuralım. Tezgaha alıp tereyağını hamura yayarak tekrar yoğuralım.Hamurumuzu 45 dk maya icin dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan yuvarlak bezeler yapıp yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye aralıklı koyup tekrar maya işlemi icin bekletelim.Pofidik olan burger emeklerimizi 2.kez tekrar yuvarlayıp dizilerim tekrar kabarsın ve üstüne yumurta sarısı,süt karışımı sürelim.susam corek otu serpebilirsiniz.200 derece alt-ust ayar fansız 10 dk sonra 180 derece düşür 15 dk pişirelim.
Pişen burgeleri ortadan bölelim alta tiftik et,karamelize soğan ve cheddar peynir koyup tekrar firinlayalim.diger malzemeler klasik burger için zevkinize kalmış.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder