TARSUS GEVREĞİ
MALZEMELER
Yarım paket margarin
1 Su bardak Toz şeker
Yarım Tatlı kaşık Tuz
Yarım Su bardak Tahin
1 tatlı kaşık Pekmez
Yarım Su bardak Yoğurt
Yarım paket kabartma toz
3,5 su bardak un (artı olabilir)
Dış kaplama Malzeme
1.5 Su bardak susam
3 Yk pekmez
1 Yk su
YAPILIŞI
Margarin,şeker,tahin,yoğurt,tuz,pekmez yoğur.Unu ve Yarım paket kabartma tozu ekle yoğurmaya devam.Ele yapışmasın hamur.hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yap yuvarla.Ayrı yerde susam,pekmez su karıştır karışıma bezeleri batır elinle bastır yassı yap.yağlı kağıt koyduğun tepsiye diz.Yaklaşık 25 adet çıkıyor.180 derece fırında yaklaşık 15-17dk pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder