İzleyiciler

9 Nisan 2021 Cuma

MALATYA KURABİYESİ

KAYISI ÇEKİRDEKLİ
MALATYA KURABİYESİ
125 gram tereyağı
125 gram margarin
1,5 su bardak pudra şekeri
2 yemek kaşık mısır nişatası
2 su bardak un
1,5 su bardak çekilmiş kayısı çekirdeği

ÜZERİ İÇİN
Bütün kayısı çekirdeği

YAPILIŞI
Oda ısısında tereyağını  ve margarini  elinizle 1,5 su bardak pudra şekeri ile iyice yoğurun.
Yağları yoğurarak pudra şekeri ile iyice eritmemiz  gerekmektedir.
Rondoda çektiğimiz( kabuklu olarak tabi )kayısı çekirdeklerinide ekleyip yine yoguralım ve kontrollü un ekleyerek yogurmaya devam.

Unu da üzerine ekleyin ve aynı şekilde yoğurmaya devam edin.
Un kurabiyesi gibi oluyor zaten.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Toparlanan hamurdan küçük parçalar kopararak elinizle yuvarlayın.
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri fırın tepsisine dizin.
Hepsinin üzerine bütün olan kayısı çekirdeklerini dizerek bastırın.
Kurabiyeleri 180 derece önceden ısınmış  fırına sürün.
Ortalama olarak 15 dakika boyunca kurabiyeleri pişirin.
Çok kızarmadan fırından alıyoruz.
Kurabiyelerin biraz soğumasını bekleyip servis tabağına alabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder