Ramazan Pidesi Tarifi'nin Malzemeleri
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
5-5,5 su bardağı un
1 paket instant kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep( isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı su
Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
Ramazan Pidesi Tarifi'nin Yapılışı
İlk olarak sütümüzü ılık olması için ocağa alıyoruz. Yoğurma kabımız da tüm kuru malzemeleri ( un, maya, şeker, tuz, mahlep) karıştırıyoruz. Ardından ılık sütümüzü, ılık suyumuzu ve 1 yemek kaşığı yağımızı ekliyoruz. Elimizle kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz. Daha sonra hamurumuzu unladığımız tezgaha alıp merdane ile yuvarlak olarak büyütüp ayrı bir kaba su doldurup elimizi ıslatıyoruz. Elimizin ıslak olması pide şeklini verebilmek için gerekiyor. Islattığımız elimizle önce bir parmak içerden kenarları bastırıp sonra boylamasına ve enlemesine yine ıslattığımız elimizle iyice bastırarak derin olarak pide şeklini veriyoruz. Derin olması gerekiyor çünkü mayalanırken şekli kaybolmasın. Fırın tepsimizi alıyoruz ve herkesin sorduğu, içine ben tchibo dan aldığım fırın kağıdı yerine kullanılan silikon koyuyorum eğer yok ise siz yağlı kağıt koyabilirsiniz. Sonra mısır ununu yayıyorum tezgahta şekil verdiğim pideye tepsiye alıp elimle tekrar düzeltiyorum. (ÖNEMLI; ben şekli de tezgahta verdim siz zorlanırsanız tepside verin. Daha rahat olabilir). Ardından kase içinde 1 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp el ile pidenin üzerine güzelce sürün ve çörek otu serpin. Tepside yaklaşık 30-45 dk kadar mayalandırın. Daha sonra mayalanan pideyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder