PASKALYA ÇÖREĞİ
• Yarım çay bardağı ılık süt
• Yarım çay bardağı su
• 1 paket instant maya
• 1 paket damla sakızlı vanilya
• 1 tatlı kaşık mahlep
• 75 gr tereyağ
• Yarım su bardak toz şeker (tatlı sevenler arttırabilir)
• 2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
Üzeri için
• Yumurta sarısı
• File fındık
İçine
Kuru üzüm
Fındık
Ceviz
YAPILIŞI
ılık su ve süt karışımına mayamızı,şekeri,yumurtaları,mahlep,erimiş sogumuş tereyağını,damla sakızlı vanilya yı ilave edip karıştıralım ve Unumuzu kontrollü olarak hamur yoğurma kabına eleyip yoğuralım. yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Üzerini nemli bir bezle örtüp hamur iki misli kabarana kadar mayalayalım.
Hamuru üç eşit bezeye bölelim. Bezelerimizi tezgahta açıp içine kuru üzüm ve ceviz,fındık karışım serpelim.(şart değil boşta yapabilirsiniz) ve rulo hamurlar hazırlayalım.3 bezeyede aynı şekilde yapıyoruz. Bir ucundan birbirine yapıştırıp saç örgüsü şeklinde örelim ve diğer ucuda birleştirelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder