İzleyiciler

6 Nisan 2021 Salı

PASKALYA ÇÖREĞİ

PASKALYA ÇÖREĞİ
• Yarım  çay  bardağı ılık süt
•  Yarım çay bardağı su
• 1 paket instant  maya
• 1 paket damla sakızlı vanilya
• 1 tatlı kaşık mahlep
• 75 gr tereyağ
• Yarım su bardak  toz şeker (tatlı sevenler arttırabilir)
• 2  yumurta(birinin sarısı üzerine)

Üzeri için
• Yumurta sarısı
• File fındık

İçine
Kuru üzüm
Fındık
Ceviz

YAPILIŞI
ılık su ve süt karışımına mayamızı,şekeri,yumurtaları,mahlep,erimiş sogumuş tereyağını,damla sakızlı vanilya yı  ilave edip karıştıralım ve Unumuzu kontrollü olarak hamur yoğurma kabına eleyip yoğuralım. yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Üzerini nemli bir bezle örtüp hamur iki misli kabarana kadar mayalayalım.
Hamuru üç eşit bezeye bölelim. Bezelerimizi tezgahta açıp içine kuru üzüm ve ceviz,fındık karışım serpelim.(şart değil boşta yapabilirsiniz) ve rulo hamurlar hazırlayalım.3 bezeyede aynı şekilde yapıyoruz. Bir ucundan birbirine yapıştırıp saç örgüsü şeklinde örelim ve diğer ucuda  birleştirelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder