Meşhur Pita (Balon) Ekmeği
Malzemeleri
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı ılık su
• Yarım su bardağı yoğurt
• 1 yaş maya veya 2 paket kuru maya
• 1 yemek kaşığı şeker
• 1,5 tatlı kaşığı tuz
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 5-5,5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
Yapılışı
• İlk olarak Ilık su,şeker ile mayayı köpürtelim.sonra un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp, güzelce karıştıralım.
• 5,5 -6 su bardağı un ekleyip güzelce yoğuralım
• Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince, yuvarlayıp tekrar yoğurma kabına alıp üzerine streç film geçirerek, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakalım. (1 saat).
• Mayalanan hamuru dıştan içe katlayarak, havasını alıyoruz ve hafif unladığımız tezgaha alıp 12 parçaya bölüp, beze haline getiriyoruz.Bezeler yaklaşık 100 gr geliyor.
• Hafif unlayıp, merdane yardımı ile 12-13 cm olacak şekilde açalım.
• Tepsilerimizin üzerine yerleştirelim. (Bir tepsiye 4 tane sığıyor).tepside 15 dk daha mayalansın.üzerine isterseniz yumurta sarısı,1 yemek kaşık yoğurt karıştır sür veya hiç birsey sürmeden direk fırına.
• Önden ısıtılmış alt üst ayarda, 250 derece fırınımıza verelim. Yaklaşık 9-10dk sürüyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder