İzleyiciler

24 Mayıs 2021 Pazartesi

TUZLU HALKA

Tuzlu Halka 
Tarifi
Malzemeler
• 125 gram oda sıcaklığında bitkisel margarin(3 dolu yemek kaşık)
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 7-8 yemek kaşık un(kontrollu)


YAPILIŞI (yaklaşık 24adet çıkıyor)
Bir kaba 125 gram oda sıcaklığında bitkisel margarin, tuz, kabartma tozu , un, koyup yoğuruyoruz. (Un duruma göre artırabilirsiniz.Yumuşak ama ele yapışmayan hamur elde ediyoruz. Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar kopartıyoruz. Tezgah üzerinde serçe parmak kalınlığında uzun çubuk yapıyoruz ve uçlarını birleştirip yuvarlak halka şeklini veriyoruz. Tüm hamuru bu şekilde hazırlıyoruz. Hazırladığımız tuzlu halkaları yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla diziyoruz. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişiriyoruz. 30 dakika sonra kontrol ediyoruz ve alt kısmı pembeleşince fırından çıkarmadan soğumaya bırakıyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder