KADİFE KIVAMLI
İRMİK HELVASI
Şerbeti
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
Helvası için
1,5 su bardağı irmik
80 gr tereyağ
1 su bardak şeker
1 yemek kaşık bal
Yarım çay bardak sıvıyağ
1 paket dolmalık fıstık
Yapılışı
Önce şerbeti için yarım su bardak şeker, süt, ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtalım. Kaynatmıyoruz. Başka bir tencereye irmiğimixi alıp kuru olarak kısık ateşte kavuralım.Rengi az dönünce dolmalık fıstık ilave ve kavurmaya devam.istediğimiz renge gelince önce sıvıyağ sonra tereyağı alıp kavurmaya devam.Bu aşamada 1 dolu yemek kaşık bal ve 1 bardak şekeri ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Kavrulan irmiğe hafif sıcak şerbetimizi döküyoruz ve hızlı hızlı karıştırıyoruz. Göz göz olunca altını kısık yapıp kapağını kapatıyoruz. 3-4 dakika sonra kapağını açıp bi karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. Üzerine bir bez kapatıp en az 15 dakika demlendiriyoruz
İsterseniz dondurmalı isterseniz sade.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder