TEKİRDAĞ KÖFTE
MALZEMELER
400 GR Dana kaburga
400 GR dana döş
1 tatlı kaşık karbonat
1 dolu tatlı kaşık limon suyu
1 çay kaşık Karabiber
1 tatlı kaşık Kimyon
1 büyük soğan
4 diş sarımsak
1 su bardaktan 1 parmak eksik ekmek içi veya(galete unu)
Yarım su bardak su
YAPILIŞI
İlk olarak kıymalarimiz,baharatlar ve karbonat ile limonu bir tabakta köpürtüp karıştırıp kıymaya ilave edelim.Çokk güzel bir şekilde yoğuralım bayağa bir yoğurun.geceden yapıp streçleyip dolaba koyarsak daha iyi olur.Ama en azından yada 2-3saat önceden bekletelim.Dolaptan alıp soğan ve sarımsak rendeleyin iyice suyunu sıkalım.kurutulmuş ekmek içi rondolayalım eğer yok ise galete unu kıymaya karıştırmadan yogurdugumuz kapta bir ucunda soğan,sarımsak,ekmek içi karıştıralım Yarım su bardak su ile tekrar karıştırıp kıymamız ile iyice yoğuralim döve döve hatta😊.yine buzdolabinda 1 saat dinlensin.Sonrası artık pisirmeden önce yanımıza 1 kase su alıp Tekirdağ köfte şekli verelim.Bir tepsiye biraz sıvıyağ döküp şekil verdiğimiz köfteleri dizelim.Üstlerinede biraz sıvıyag sürelim.Döküm tava varsa dökümde yoksa elektrikli ızgarada pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder