İzleyiciler

3 Mayıs 2021 Pazartesi

YOĞURT TATLISI(SÜNGER TATLISI)

PORSİYONLUK YOĞURT TATLISI (SÜNGER TATLISI) Malzemeleri
• 1 dolu tepeleme su bardağı hafif sulu  ılık yoğurt
• Yarım çay kaşık karbonat
• 1 çay bardağı şeker
• 3 adet ılık yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 2 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu


ŞERBETİ İÇİN
• 3,5 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• Çeyrek limon suyu

Yapılışı
• İlk olarak ŞERBETİ HAZIRLANIR 3-4 DK MALZEME BİRLİKTE KAYNATILIP SOĞUMAYA BIRAKILIR.
• Yumurta ve şeker mikserle 5 dk beyazlaşana dek çırpılır.
• 1.Püf nokta yoğurt ve karbonat ayrı tas ta elinizle iyice çırpın kabarsin
• Kabaran yoğurt  ve sıvı yağ eklenip azcık daha çırpılır. Vanilya un ve kabartma tozu da elenerek ilave edilip mikserin düşük ayarı 6-7 saniye veya spatula ile alttan yukarı doğru karıştır.
• Yağlanmış çanaklara ağzından 1 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe ile hamur paylaştırılır. ( HAMUR KIVAMI KEK HAMURUNDAN DAHA YOĞUN OLUYOR)
• Fırın tepsisine dizilip tepsiye biraz soğuk su dökülür.
• Önceden ısıtılmış 175° fırında alttan ikinci rafta 30 dk pişirilir.
•  2.PÜF NOKTA fırından alır almaz normal soğuk su yaklaşık güveç başı 4 er yemek kaşığı dökelim ki şerbeti iyi çeksin.
• sonra normal şerbeti pay edelim.
• Şerbeti 25 saniye içinde çeker üzerine tekrar kepçe ile şerbet bitene dek aralıklı olarak çektikçe pay edilir. İyice soğuyunca servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder