İzleyiciler

1 Mayıs 2021 Cumartesi

İÇLİ KÖFTE (AZ ÖLÇÜ)

İÇLİ KÖFTE (AZ ÖLÇÜ)
Malzemeleri
İç Harcı için
• 200 gram kıyma
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
• Tuz
• 1 orta boy soğan
• 1 er çay kaşığı karabiber, kimyon, yenibahar
• 1 çay kaşığı ucu ile tarçın


• DIŞ HARCI İÇİN
• 1 su bardağı bulgur
• Yarım su bardak irmik
• 1 yemek kaşık salça
• 1 çay bardağı un
• 1,5 su bardak
• 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
• 1 tatlı kaşık kişniş
• 1 yumurta
• Tuz

Kızartmak için
• Sıvıyağ

Yapılışı
Bu tarifle yaklaşık 12-15 adet çıkıyor.
• İç harcımız için önce kıymayı hafif rengi değişene kadar kavuralım.
• İçine yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim.
• Soğanlar ölünce içine maydanoz, ceviz ve baharatları da atalım biraz çevirip altını kapatalım.
• Bulguru ve irmiğe tuz,kişniş koyup 1,5 su bardak kaynar su ile ıslatalım.ve kapak kapatıp 30 dk bekletelim.
• Şişince unu  diğer baharatları ve 1 yemek kaşık salça koyalım. yumurtayı ekleyip yoğuralım.
• 10 dk yoğuralım duruma göre un ilavesi yapalım.
• Şimdi içli köftemizi hazırlayabiliriz.
• Elimizin ortasına istediğimiz büyüklükte köfte hamuru alıp yuvarlayalım.
• İçini parmakla açıp harcını koyup kapatalım ve şeklini verelim.
•  rahat şekil vermek için elimizi devamlı suya bastıralım.
• Daha sonra köftelerimizi kızgın yağda kızartalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder