ÇILBIR (POŞE) YUMURTA
MALZEMELER
• 1 litre su
• Kişi sayısı kadar yumurta
• 2 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi
• 1-2 su bardağı süzme yoğurt
• 4 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı tuz
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 tatlı kaşığı nane
• 1 çay kaşığı karabiber
• Sucuk
YAPILIŞI
• Suyu derin bir tencerede kaynatın. Fokurdamaya başladığında altını kısın ve ardından sirkeyi ve tuzu ekleyin.
• Yumurtanın sarısını bozmadan bir kepçe veya kase içine kırın ve yavaşça sirkeli suyun için bırakın.
• Yumurtaların akı pişip renk alırken, diğer yumurtaları da aynı şekilde sırayla tencereye ekleyerek pişirmeye başlayın.
Yumurtalar pişerken bir yandan süzme yoğurda tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
• Servis tabaklarının altına sarımsaklı yoğurdu eşit bir şekilde dağıtın.
• Pişen yumurtaları bir kevgir yardımıyla sudan alın, kevgirde kalan suyunu iyice alarak yoğurdun üzerine yerleştirin.
Tereyağını tavada eritin ve üzerine pul biber, nane ve karabiberi ekleyin.
Hafifçe köpürmeye başlayınca ocaktan alarak yumurtaların üzerine dökün. Çılbırınız hazır, afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder