KİLİS TAVA
MALZEMELER
• 700 gr dana -kuzu döş kıyma
• 200 gr kuyruk yağı(tabi tercihen varsa ve koyarsanız çok daha lezzetli olur)
• 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
• 4 adet yeşil biber (ince kıyılmış)
• 3 adet kapya biber (ince kıyılmış)
• 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 4-5 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1,5 tatli kaşığı tuz
• 1 tatli kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon
• 2 adet patlıcan
(şerit halinde ince doğranmış, tuzlu,karabiberi suda beklemiş ve sıkılmış)
YAPILIŞI
İlk olarak Patlıcanları incececik ister uzun ister oval kesip tuzlu ve karabiberi suda ovup sıkalım.
• Soğanı, kırmızı biberi, köy biberini, sarımsakları ve maydanozu rondodan geçirin.İnce kıyacağız.
• Pişireceğimiz tepside yoğuralımki yağıda çıksın
• rondodan geçirdiğiniz sebzeleri, kıymayı, baharatları ve salçayı koyup iyice yoğurun.
• Kıymamızı kenara alıp biraz zeytinyağ döküp ince dilim patlıcanları dizelim.
• Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
• Bıçakla dilimlerr ayırıp, üzerine domates dilimleri ve carliston yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat sürüyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder