İzleyiciler

23 Nisan 2021 Cuma

SOĞUK BAKLAVA

EL AÇMASI MESHUR SOĞUK BAKLAVA
MALZEMELER
1 YUMURTA
YARIM ÇAY BARDAK SÜT
YARIM ÇAY BARDAK SU
YARIM ÇAY BARDAK SIVIYAĞ
1 YEMEK KAŞIK SİRKE
1 YEMEK KAŞIK LİMON
1 KABARTMA TOZU
3,5 (YAKLAŞIK ÖLÇÜ 4 SU BARDAKTA ALABILIR) SU BARDAK BAKLAVALIK UN

Süt şerbeti için
2 su bardak toz şeker
3,5 su bardak süt
1 paket krema

ÜZERİ VE İÇİNE
İÇİNE CEVIZ,FISTIK FINDIK ELİNİZDE NE VARSA
ÜZERİNE
NESQUICK YOKSA KAKAO+PUDRA SEKER KARIŞIMI
RENDE ÇİKOLATA

yapilisi:
İlk olarak serbetimizi hazırlayalım ki soğusun.seker ve sütü ocakta karıştıralım ve kremamizi ekleyelim.ve soğumaya bırakalım.
derin bir kabin icine yumurtayi kiralim, süt,su, siviyagi,  kabartmatozunu üzerine sirke ve limonsuyunu ekleyip karistiralim.. kontrollü bir sekilde unu ilave ederek hamuru yoguralim,benimki 3,5 su bardak un aldı. yumusak bir hamur elde edelim.. sert olmasin.  elde ettigimiz hamuru 3 esit parçaya keselim ve herbirini beze yapalim.. tepsiye kaldiralim üzerini örtelim. tezgaha nisasta serpelim bezenin birini alalim ve bol nisasta ile acalim.. çok ince olmayan  bir yufka olduktan sonra üzerine bolca nisasta serpelim. korkmayin bu nisastalardan sonra eser kalmiyor, hamurumuz yumusak oldugu icin icine cekiyor ve her kati kat kat ayrilmis oluyor.

yufkanin ucundan önce yanlardan ortaya getirelim ve her getirdigimiz parcayi bolca nisastaliyoruz, sonra boyuna olan kisimdakilerinde uclarini ortada birlestirelim.. tekrar bol nisasta serpelim.. zarf kapatir gibi kapatalim.
bu sekilde 3 bezeyi bol nisasta ile acip zarf gibi kapatiyoruz. kapatma islemleri ve nisasta baklavamizi kat kat yapacaktir.
ilk basladigimiz bezeden tekrar baslayalim, tezgaha alalim ve merdane ile acalim, tepsinin boyunu geçsin  farketmez kesip ic kisimlarina koyacagiz.. tepsiyi tereyagi ile yaglayalim, ve actigimiz yufkayi tepsiye göre kesip taban katina yerlestirelim..  kenardan artan parcalarida üzerine esit sekilde dagitalim.. 2. bezeyide ayni sekilde acalim tepsiye yerlestirelim, bu kisimda rondadan gecirdigimiz cevizi heryerine gelecek sekilde bolca serpelim.. ve 3. bezeyi acalim aynı şekilde tepsiye. kesme islemi size kalmistir, isterseniz kare karede kesebilirsiniz veya havuc dilimi kesebilirsiniz, hatta ücgen dilimlere, bu baklava ile istediginiz cesidi yapabilirsiniz.. Tereyagini eritelim üzerine olusan tortulari süzelim, baklavamizin heryerine gelecek sekilde bolca dökelim.. 170 derecede renk alana kadar yaklasik45 dakika pisirelim, ilk sicagi cikmis ilik baklavaya soguk süt serbetimizi dökelim..
Oda sıcaklığında soğusun sonra buzdolabına koyalım.En son servis aşamasında üzerine nesquik veya nesquik yok ise kakao+pudra şeker karışımı elek ile serpelim ve sütlü çikolata rendesi ile süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder