Güllaç (Gül Suyu İle)
Malzemeleri
• 10 yaprak güllaç
• 1,5- 2 litre süt(duruma göre)
• 1 su bardağı şeker
• 1 çay bardağı gul suyu
• 2 paket vanilya
• İri kıyım ceviz (1 gece önceden suda bekletilmiş)
Üzeri İçin ;
• Ceviz,fındık,Antep fıstık (tercihen)
• Nar tanesi,vişne,çilek
Yapılışı
• Sütü ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz çok ısınmasın serçe parmak yanmayacak.
• içine gül suyu ve vanilyamızı ekliyoruz.
• Borcama 2 kepçe süt koyup Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde koyuyoruz ve üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
• Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi yapıyoruz ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata suda bekletip süzdüğümüz cevizi serpiyoruz ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak devam ediyoruz.
• Güllacımızı 3-4 saat dinlendikten sonra üzerini süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder