POPEYES BISCUITS
MALZEMELER
🔹2,5 standart bardak un
🔹2 çorba kaşığı mısır unu
🔹150 gr soğuk tereyağı
🔹1 su bardak buttermilk(1 çorba kaşık sirke ve ılık 1 su bardak süt karıştır 30 dk beklet) (eğer kefiriniz varsa onlada çok leziz oluyor)
🔹1 dolu çay kaşığı tuz
🔹1 tatlı kaşık şeker
🔹1 paket kabartma tozu
YAPILISI
Tereyağını minik minik küp yap buzluğa at , rondoya un,kabartma tozları,mısır unu,tuz,şeker bızztlat.tereyağını buzluktan çıkar una ilave et tekrar bızztlat un (un ufak olucak).hazırladığımız butter Milk i buzdolabında soğut ve hamura kat tekrar rondoyu bızztlat.çok karışmasın.Amaç elimizi olabildiğince az dokunarak bir hamur yapmak. Ve herseyin soğuk olması püf nokta bu.Hamuru tezgaha al, dikdörtgen şeklinde 1.5 parmak kalınlığında aç, dörde bölelim kesici ile üst üste koy.tekrar merdane ile aç tekrar dörde böl üst üste koy.tekrar merdane aç.4 de böl üst üste koy o şekilde buzdolabına koy 20 dk beklesin merdane ile 2.5-3 cm kalınlıkta hızlıca aç.kesici ile kareler yap.(normalde yuvarlak olur biscuit ama hamurdan parçalar kalınca formu bozulmasın diye böyle daha rahat)üzerilerine süt,yağ karıştır sür, at önceden ısınmış 200 C fırına, 18-22 dk. Dışı çıtır, kat kat hamurlu, içi yumuşacık tereyağlı ağızda dağılacak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder