İzleyiciler

30 Eylül 2021 Perşembe

PORTAKAL SOSLU TAVUK

PORTAKAL SOSLU TAVUK
Tavuk Marinesi için
• Kişi sayısına göre (benim 8 parça idi)   kemiksiz, derisiz ızgara but veya inceltilmis göğüs
• 1 şişe soda
• Yarım su bardak süt
• 1 tatlı kaşık karbonat
• 1 er tatlı kaşık toz zencefil,toz sarımsak,soğan,karabiber
• 1 portakal rendesi
• 1 çay kaşık limon tozu
• 1 çay kaşık kaya tuzu


      Unlu karışım için;
• 2 su bardağı un
• 2 çay kaşığı tuz
• 2 çay kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı zencefil tozu
• 1 çay kaşık köri
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

      Yumurtalı karışım için;
• 1 yumurta


      Portakal sosu için;
• 4 diş sarımsak / kıyılmış
• 1 tatlı kaşık minik kıyılmış zencefil(varsa)
• 1 yemek kaşık tereyağ
• 1 su bardağı portakal suyu
• 1/2 limonun suyu
• 1 portakalın kabuğu / ince rendelenmiş
• 1 çorba kaşığı elma sirkesi
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı toz karabiber
• 1 dolu  tatlı kaşığı mısır nişasta
•  1 çay bardak  su
• 1 su bardak  kaynamış extra tavuk suyu yoksa (1 tablet tavuk bulyon suda erit)

Hazırlanışı:
• Tavuk etlerini streç film arasında döverek biraz döverek eşit kalınlığa getirin.
• Marinesi için marine malzemelerini karıştırıp tavukları koyun streçleyin 2 saat beklesin.Bu sosla tavuklar pamuk oluyor.

• Genis kasede unlu karışımı karıştırın.
• Buzdolabında çıkardığınız marineli tavuklara 1 yumurta kırın iyice harmanlayın.
• Tavuk etlerini  unlu  karışıma bulayın.

• Bütün tavuk etlerini bu şekilde hazırlayın.

• Bir tavayı ısıtın, biraz tereyağ yağı ekleyin. Unlu Tavukları her iki tarafınıda kızartın ve bir kaba alın.

• Portakal sosu için  tavukları kızarttığınız tencerede 1 yemek kaşık tereyağ ekleyip ince kıyım sarımsakları,minik taze kıyılmış zencefili(varsa) soteleyin ve hemen ardından halka soğanıda ekleyin biraz tuz ve Yarım tatlı kaşık toz seker ilave edin.1 su bardak portakal suyu,Yarım su bardak limon suyu,sirke ile karıştırın. 
•  Nişastayı 1 çay bardak  suda açın ve tencereye ekleyerek karıştırın.1 bardak extra tavuk suyunu da dökün.kenarda bekleyen tavukları sosa koyun.Tencerenin kapağını kapatıp sos iyice koyulaşana kadar pişirin.
• Servis yapmadan önce tavuk etlerini tencerede kalan portakal sosuyla kaplayın.üzerine ince kıyım maydonoz serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder