Tahinli Dondurma Kurabiye
Malzemeler
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı pudra şekeri
• Yarım su bardağı tahin
• Yarım su bardak kavrulmuş susam(isteğe bağlı)
• Yarım su bardak ceviz
• Aldığı kadar un(4 su bardağı kadar)
Yapılışı
• Bir kapta tahin, sıvı yağ ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz.
• Ardından susam ve cevizleri ekle ve kontrollü bir sekilde un ilavesi yaparak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
• Dondurma kaşığı ile hamurdan parçalar alarak şekillendiriyoruz.
• Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişiriyoruz.
• Fırından çıkardıktan sonra iyice soğuyana kadar tepside bekletiyoruz.servis tabağına alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder