İzleyiciler

21 Eylül 2021 Salı

MERCİMEK MANTISI

MERCİMEK MANTISI
Malzemeler:
• 1,5 su bardağı mercimek
• 2,5 su bardağı su
• Yarım su bardak ince bulgur
• 1 adet kuru soğan
• Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon,kuru nane
• 1,5 dolu yemek kaşık domates salçası
• 1 tatlı kaşık biber salçası
• Yarım çay bardak zeytinyağı

Üzeri için
• Sarımsaklı yoğurt
• kırmızı pul biber
• Zeytinyağı(pul biberi yakmak için)

Yapılışı:
• Kırmızı mercimeği bol su ile yıkayın, küçük bir tencereye alın ve üstüne suyu ilave edin.
• Kısık ateşte suyunu çekip patlayıncaya kadar pişirin.
• Pişen mercimekleri ocaktan alın, üstüne ince bulguru ekleyin ve karıştırarak üstünü örtün.
• 15 dakika kadar dinledirdikten sonra içine ayrı yerde soğan zeytinyağ ve salçaları kavurun ve mercimeğe ekleyip iyice yoğurun.

• Mercimekli hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yapın ve servis tabağına dizin.
• Üstüne sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırdığınız pul biber dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder