İzleyiciler

7 Eylül 2021 Salı

PATLICAN BALIĞI

PATLICAN BALIĞI
MALZEMELER
• 4 adet patlıcan (soyulmuş, dörde bölünmüş)
• 2 su bardağı mısır unu
•  sıvı yağ (kızartmak için


YAPILIŞI
• Derin bir tencerede suyu, 1 Yemek kaşığı tuz ile birlikte kaynatın.
• Soyup, uzunlamasına dörde böldüğünüz patlıcanları kaynayan suyun içine atın ve yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika haşlayın.
• Patlıcanlar haşlandıktan sonra suyunu süzdürüp mısır ununa bulayın.
• Kızgın yağda mısır ununa buladığınız patlıcanları, altın rengini alana kadar kızartın. Üzerine isteğe bağlı çırpılmış yoğurt ve pul biber gezdirerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder