LEVREK MARİN malzemeler
• 2 adet levrek fileto
• 1 adet limon suyu
• 1 adet limon kabuğunun rendesi
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 1 adet portakal suyu
• 1 yemek kaşığı taneli hardal
• 1 adet kuru soğan
• 1 tatlı kaşığı tane karabiber
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşık elma sirkesi
• 1 yemek kaşığı şeker
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 dolu yemek kaşık hardal sos
• 1 adet defne yaprağı
YAPILIŞI
Levrekleri derisiz fileto olarak alın.
Levreklerin kılçıklarını temizleyin ve uzun ince doğrayın.
Soğanı ince uzun doğrayın ve tuz ile ovalayın. Üzerine bol soğuk su ilave edip 1 saat bekletin. Ardından yıkayıp soğanı süzün.
Sos için limon ve portakal suyunu, tane hardal ve zeytinyağını, kabukları, sirkeyi,tuz ve şekeri ekleyin ve karıştırın.Hardal sosuda ekleyin.
Levreklere hazırladığınız sosu dökün.
Soğan, tane karabiber ve defne yaprağı da ilave edip 1 gece buzdolabında kapağı kapalı kapta marine edin.
Servisten önce sosun yarısını süzün.
Levrekleri uzun ince kesin bu önemli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder