İzleyiciler

4 Eylül 2021 Cumartesi

KESME POĞAÇA

Kesme Poğaça Malzemeleri:
• 1 su bardağı yoğurt
• 1su bardağı sıvı yağ
• 1su bardağı eritilmiş  tereyağı (170 gr tereyağ)
• 4-4,5 su bardağı un (değişken kontrollü koyun)
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu

Kıymalı İçi İçin:
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet soğan(küp küp doğranmış)
• 450 gram kıyma
• 1 çiğ patates rendesi suyu sıkarak koyun
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 tutam karabiber
• yarım demet maydanoz
Üzeri İçin:
• 1 adet yumurta
• 1yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı:
İç Harcı İçin:
• Bir tavada, kıymayı zeytinyağıyla birlikte kavurun. Rengi dönen kıymaya, küp küp doğranmış soğanı ilave edin..
• Soğanlar ölmeye başlayınca tuz ve karabiberi ilave edin.
• Ocağın altını söndürün ve karışımı bir kaseye aktarın. İçine ince doğranmış maydanozu ekleyerek soğumaya bırakın.

Hamuru İçin:
• Derin bir karıştırma kasesinde sıvı yağı, eritilmiş tereyağını, yoğurdu, tuzu ve kabartma tozunu karıştırın.

• Karışan bu karışıma kontrollü şekilde unu ekleyin. Yumuşak kıvamlı ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.

• Hamuru tezgaha alarak ikiye bölün.

• Uzunca açarak ortasına kıymalı karışımın yarısını ekleyin.

• Kenarlarından kaldırarak pide yapar gibi kapatın.

• Hamurun üst tarafı alta gelecek şekilde, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerine fırçayla çırpılmış yumurta sürün ve çörek otu serpin.

• Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 20 dakika pişirin. Ardından fırının derecesini 180 dereceye düşürün ve 20 dakika daha pişirin. Pişen poğaçaları 5-10 dakika tezgahta soğuttuktan sonra 2 parmak kalınlığında dilimlere kesin. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder