Şekersiz Reyhan Şerbeti Malzemeleri
• 1 demet reyhan
• 1 çay kaşığı limon tuzu
• 7 su bardağı sıcak su
• 3 dolu yemek kaşığı bal artırabilirsiniz.
• 1 kabuk tarçın(isteğe bağli)
• 5-6 adet tane karanfil( isteğe bağlı)
• Yarım limon suyu ve 2-3çeyrek limon kabuklu
Yapılışı
• Reyhanları güzelce yıkayalım ve kabımıza alalım.
• Üzerine kaynamış sıcak suyu, limon tuzunu,tarçın,karanfil ilave edelim.
• En son bal karıştırıp 15 dk bekletelim.Kesinlikle kaynatmıyoruz. Haşlama yöntemi ile yani sıcak suyun içinde bekletilerek yapılan bir şerbet.
• Bu şekilde soğumaya bırakalım.
• Ardından kap içerisindeki reyhanları süzgeç yardımı ile süzerek çıkartalım.
• Güzelce soğuttuktan sonra, şerbetimizi servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder