Çökertme Kebabı Malzemeleri
Et marine için
• 600-800 gr jülyen kesilmiş et (dana bonfile)
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 3 diş sarımsak
• Kekik,pul biber
• 1 şişe soda
• Tuz (et piştikten sonra kouyucaz)
Yoğurt sos için
• yoğurt
• 4 diş sarımsak
• 1 fiske tuz (yoğurt için)
Patates için
• 4 -5 adet orta boy patates
• 1 çay kaşığı tuz (patatesler için)
• Nişasta (çıtır olması için süzülen patateslere nişasta serpilir kızartılır.
• Sıvı yağ (kızartmak İçin)
Domates sos için
• 1 kaşık domates biber sosu ya da salça
• 4-5 adet domates
• 3 diş sarımsak
• 1 kaşık sıvı yağ
Yapılışı
Bodrumun meshur kebabı Hem çookk pratik hemde çookk lezzetli parmak yedirten bir kebap tarifi.
• Etler marine için 3-4 saat bekletilir.Marine sonrasi tencereye alınır harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
• Suyunu çekince sıvı yağ ve ezilmiş sarımsak eklenip 1-2 tur çevrilip biraz su eklenir ve kapatılır.
• Etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
• Bu sırada patatesler ince kesilip kibrit çöpü şeklinde doğranıp hazır edilir tuz serpilip kızgın yağda kızartılır ve servis tabağına alınır.
• Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz bir kapta çırpılır patatesler üzerine gezdirilir.
• Ben yazdan hazırladığım domates sosu kızdırdım, isteğe bağlı domates rendesi pişirilip ya da domates püresi aynı şekilde kavrulup dökülebilir.
• Suyunu çeken etler kızarmaya başlayınca birkaç tur kavrulup altı kapatılır ve domates sosunun üzerine pişmiş etler konulur.
• İsteğe bağlı kekik veya kıyılmış maydanoz serpilip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder