İzleyiciler

16 Ağustos 2022 Salı

PATLICAN CORDON BLEU

PATLICAN CORDON BLEU
Malzemeler
4 bostan patlıcan
jambon veya füme et
Mihaliç peyniri (çok lezzetli)veya tost kaşarı
Bulamak için
1 yumurta
Çeyrek bardak süt
Tuz ve biber tadına
Gerektiği gibi un
Ekmek kırıntısı veya galeta unu
zeytinyağı

YAPILIŞI
Bostan patlıcanları yuvarlak silindir  1 parmak genişlikte keselim.Herbirini zeytinyağlayıp tuz ve karabiber serpip 240 derece fırında iyice yumuşayana kadar pişirelim
Peyniri ince dilimleyelim.Fümemizi hazırlayalım.Yumurta süt ve biraz sütü çırpalım.Un ve ekmek kırıntı ayrı kaplarda hazırlayalım.Fırından çıkardığımız patlıcanlar soğuduktan sonra, yuvarlak dilim ilk patlıcanı alalım üzeri peynir,füme et tekrar peynir üstüne 1 yuvarlak dilim daha patlıcan kapatalım önce una sonra yumurtaya sonra ekmek kırıntı veya galeta ununa bulayıp tepsiye aynı işlemi diğer patlıcanlara yapıp yan yana dizelim.180 derece fırında kızartalım.Veya yağda da kızartabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder