İzleyiciler

27 Ağustos 2022 Cumartesi

VİYANA USULÜ ŞINITZEL

VİYANA USULÜ ŞİNİTZEL              
Malzeme      
800 gr kemiksiz but ızgara
1 sise soda VEYA Yoğurt suyu
Yarım limon suyu
Tuz,karabiber,soğan toz,sarımsak toz
Mantolama için
2 adet yumurta,
  Un 
Galeta unu, 
tuz, karabiber,toz soğan,toz karabiber,toz kırmızı biber,az kekik
Kızartmak icin sıvıyağ

Yapılışı
Tavuk etlerini açıp et döveceği ile inceltelim. Tavuk etleri üzerine sodayı veya yoğurt
Suyunu ekleyip biraz kaya tuzu(normal tuzda olur,) serpiştirin ve diğer baharatlarıda ekleyip buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 2-3 saat dinlendirin.
Tavaya sıvıyağını koyun. Üç ayrı tabağa un-çırpılmış yumurta-galeta unu(içine baharatları koy karıştır) koyun.yumurtaya  tuz, karabiber serpin. Tavuk etlerini kaseden çıkarırken üzerindeki fazla sosu elinizle hafifçe sıyırın. Önce una ardından yumurtaya son olarak ta galeta ununa bulayıp ısıttığınız yağda her iki yüzünü kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.


Fırında Kremalı KaşarlıPatates Tarifi
Malzemeler

• 4-5 adet orta boy patates
• 1 kutu krema (200 ml)
• 3-4 diş sarımsak,granül soğan,tuz,karabiber
• Rende kaşar peyniri

YAPILIŞI
• Patatesleri ve sarımsakları soyunve ince halkalar halinde doğrayın.
•  kabınıza patatesleri ve sarımsakları yayın. Baharatları serpin.Az zeytinyağ ile harmanlayın. Fırın kabına bir sıra patatesleri koyun araya kasar rende tekrar patatesler ve son olarak kremayı üzerinde gezdirin. Alüminyum folyo ile kaplayarak 180 derece önceden ısıtılmış fırında patatesler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika)pişirin.

• Patateslerin üzerindeki alüminyum folyoyu alın. Rendelediğiniz kaşar peynirini kremalı patateslerin üzerine serpin.(Ben tekrar kaşar koymadım siz isterseniz koyun

• Fırını 200 dereceye getirin, yemeğinizin üzeri ki gibi kızarıncaya kadar fırınlayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder