İzleyiciler

28 Ağustos 2022 Pazar

ÇİBÖREK

ÇİBÖREK
MALZEMELER
Çiböreğin hamuru için: (Bu tarifle yaklaşık 15-16 adet çıkıyor)
● 4,5 su bardağı un 
● 1,5 tatlı kaşığı tuz 
●1 yemek kaşık sirke
●1 yemek kaşık yoğurt (yoğurt normalde koymuyorlar ama Hamuru daha lezzetli oluyor)
● 1,5 su bardağı su

İç harcı için:
● 350 gr orta yağlı kıyma (tek çekilmiş)
● Rendelenmiş 1 soğan 
● 1,5 çay kaşığı tuz 
● 1 çay kaşığı karabiber
● 1,5 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI
İlk olarak hamurunuzu yoğurun.
● Yarım yağlı kıymanın içine yarım soğanı rendeleyin. 

● Kıymanın içine karabiber ve tuz ilave edin. Ardından suyu ekleyin.
● Hamuru bezelere ayırın ve açın. 
● Açtığınız hamurların içine hazırladığınız kıyma harcını koyun. 
● Hamuru katlayın ve kenarlarından kesin. Böylece hamurun daha iyi yapışmasını sağlayabilirsiniz.
● Son olarak çiböreğin iki tarafını kızgın yağda kızartın. 
● Çiböreğiniz hazır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder