ÇİBÖREK
MALZEMELER
Çiböreğin hamuru için: (Bu tarifle yaklaşık 15-16 adet çıkıyor)
● 4,5 su bardağı un
● 1,5 tatlı kaşığı tuz
●1 yemek kaşık sirke
●1 yemek kaşık yoğurt (yoğurt normalde koymuyorlar ama Hamuru daha lezzetli oluyor)
● 1,5 su bardağı su
İç harcı için:
● 350 gr orta yağlı kıyma (tek çekilmiş)
● Rendelenmiş 1 soğan
● 1,5 çay kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı karabiber
● 1,5 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
İlk olarak hamurunuzu yoğurun.
● Yarım yağlı kıymanın içine yarım soğanı rendeleyin.
● Kıymanın içine karabiber ve tuz ilave edin. Ardından suyu ekleyin.
● Hamuru bezelere ayırın ve açın.
● Açtığınız hamurların içine hazırladığınız kıyma harcını koyun.
● Hamuru katlayın ve kenarlarından kesin. Böylece hamurun daha iyi yapışmasını sağlayabilirsiniz.
● Son olarak çiböreğin iki tarafını kızgın yağda kızartın.
● Çiböreğiniz hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder