MALZEMELER
125 Gr margarin (oda sıcaklığında iyice yumuşamış)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Yarım su bardağı mısır nişastası
2,5 Su bardağı un (200 mllik klasik su bardağıyla siz yinede kontrolü ekleyin)
Yeteri kadar cam şekeri
Kurabiyeleri yapıştırmak için
sütlü çikolata (Benmari usulü eritilmiş)
Çıngırak sesini vermesi için Dilediğiniz her hangi bir pasta süsü
YAPILIŞI
NOT: Kurabiyelerinizi mutlaka yağlı kağıt üzerinde tepsiye dizin öyle pişirin. Kurabiyenizi önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif beyaz kalacak şekilde kontrolü olarak pişirin. Kurabiyeniz piştikten sonra fırından çıkardığınızda asla ellemeyin 20- 25 dakika iyice soğumasıni bekleyin. Daha sonra pasta süsünü koyup eritmiş olduğunuz çikolatayı bir çay kaşığı yardımıyla kurabiyenizin kenar kısımlarına sürüp diğer kurabiyeyle birleştirin. İyice çikolata da donduktan sonra yemeye hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder