ŞİŞTE KABAK SARMA
• 5 adet Kabak
• 300-400 gr Kıyma
• 1 çay bardağı Pilavlık Bulgur
• 1 çay bardağı Pirinç
• 1 adet orta boy Soğan
• 1 tatlı kaşığı Domates Salçası
• 1 tatlı kaşığı Biber Salçası
• 1 diş Sarımsak
• 1'er çay kaşığı Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, nane ve pul biber
• 3-4 yemek kaşığı Sıvıyağ
• 2 yemek kaşığı Sıvıyağ ((Tepsiyi yağlamak için))
Sosu için;
• 1 dolu tatlı kaşığı Karışık domates salçası ve biber salçası
• 3-4 su bardağı Sıcak su
• Kabakların baş ve uç kısmını kesip yıkayın. Soyma aletiyle ince, düzgün olarak uzunlamasına dilimleyin. Bir tepsiye dizip üzerlerine biraz tuz serpip 30 dakika bekletin.
• Bu arada iç harcı hazırlayabilirsiniz. Pirinci ve bulguru yıkayıp süzgeçte süzün. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın, sarımsağı rendeleyin.
• Tüm malzemeleri bir kaseye koyup karıştırın. Kabakların suyunu süzün. Büyük boy bir borcam tepsiyi 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayın.
• Her bir kabak diliminin baş kısmına biraz iç harçtan koyup rulo olarak sarıp ince şiş çubuklara geçirin ve borcama dizin. Şişe dizlerinde koyabilirsiniz.Şişte sunum ve servis için güzel oluyor.
• Tüm kabakları sardıktan sonra domates ve biber salçası karışımına sıcak su ekleyip, salçayı ezdikten sonra yemeğin üzerine dökün.
• Fırını 200°C ye açıp ısıtın. Tepsiyi fırına sürüp kabak sarmasını 25-30 dakika pişirin. Pirinçler yumuşamış ise pişmiş demektir. Üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, yoğurtla beraber sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder