Mantarlı Arpa Şehriye Risotto
Malzemeler
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet orta boy ince kıyım kuru soğan
• 400 gram mantar
• 3 diş sarımsak
• 2 su bardağı arpa şehriye
• 1.5 su bardağı süt
• 3 su bardağı sıcak etsuyu veya tavuk suyu(yoksa suya koyup bulyon eritin)
• Tuz, karabiber
Üzeri için
Kıyılmış maydonoz
Rende permesan
YAPILIŞI
• 1 yemek kaşığı tereyağını ve zeytinyağını tencereye ekleyelim.
• Üzerine incecik doğranmış soğanları ilave ederek kavuralım.
• Mantarları ve sarımsakları ekleyelim.
• Kavuralım
• Arpa şehriyesini ekleyelim
• Üzerine baharatlarını ve 2 bardak et suyunu ilave edelim.
• Şehriyeler biraz pişip suyu biraz çekince 1 su bardağı etsuyu daha ekleyelim. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayalım.sonra sütü yavaş yavaş ekleyelim.Akışkan bir yapısı olmalı ihtiyaç olursa su ilave edelim.
• Şehriyeler piştikten sonra altını kapatalım ve ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştıralım.
• Servis tabağına alıp hafifçe yaydıralım ve arzuya göre üzerine maydonoz ve parmesan rende serperek hemen sıcak olarak servis edelim.Isıtırkende mutlaka sıcak su ilave ederek ısıtalım.Bu yemek çok su kaldıran bir yapıda unutmayın.Cıvık olmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder