İzleyiciler

25 Ekim 2023 Çarşamba

YANYANA TAVASI

Eli Böğründe
(Yan Yana) tavası
Malzemeler
• 750 gram kuzu kuşbaşı
• 100 gram kadar kuyruk( sevmeyenler kullanmayabilir)
• 6-8 diş sarımsak
• 2 adet domates
• 2 adet yeşil biber
• 2 adet küçük patlıcan
• 2 adet küçük kabak
• 2 patates
• 1 büyük soğan
• 1 büyük kapya biber
     SOS İÇİN
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• Tuz
• Pulbiber
• Toz kırmızı biber
• Kekik
• Nane
• 2 yemek kaşık salça
• 1 tatlı kaşık biber salçasi
• 1 paket krema (yada yarim su bardak süt)


YAPILIŞI
Meshur Kahramanmaraş ta eliböğründe Yanyana tavası tarifi çok lezzetli.ilk olarak pisecek olan tepsiye baharatlar,zeytinyağı,biber ve domates salçası ve krema(yada süt) ,tuz koyup karıştıralım.Doğranmis kuzu kuşbaşı ve sarimsaklarida koyup bir güzel karıştıralım ve 1 saat dinlensin.Patlican,kabak,patates,kapya,carliston,soğan onlarida kuşbaşı dograyalim.
Dinlenen eti alalım ortada eti toplayalım.tepsinin etrafına bölüm bölüm dogradigimiz sebzeleri koyalım.Üzerine tuz serpelim ve ıslattigimiz yağlı kağıt üzerine folyo ile 190 derecede 1 saat pişirelim.Pistikten sonra fırından çıkarıp üzerini kaldiralim ve çıkan suyu kaşıkla tüm sebzelerin üzerine gezdirip üzeri açık olarak 200 derecede kızarana kadar pişirelim.Enfessss

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder