İzleyiciler

16 Eylül 2023 Cumartesi

FESLEĞEN SOSLU LEVREK MARINE

FESLEĞEN SOSLU LEVREK MARİN
MALZEMELER
• 1 adet levrek fileto(600-800 gr lık)
• 1 adet limon suyu
• 1 adet limon kabuğunun rendesi
• 1 tatlı kaşığı tane hardal baharatı
• 1 adet kuru soğan
• 4 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı tane karabiber
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşık elma sirkesi
• 1 yemek kaşığı şeker
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet defne yaprağı
   FESLEĞEN SOS
• 2 demet Fesleğen
• yarım çay bardak zeytinyağı
  •Yarım su bardak su
  •1 çay kaşık şeker
  •2 Dış sarımsak
  •1 çay kaşık tuz
YAPILIŞI
Levrekleri derisiz fileto olarak balıkçınızdan alın. ve uzun ince doğrayın.
Soğanı ince uzun doğrayın ve tuz ile ovalayın. Üzerine bol soğuk su ilave edip 1 saat bekletin. Ardından yıkayıp soğanı süzün.
Sos için limon suyu,tane hardal, zeytinyağını, limon kabukları,minik doğradığınız sarımsağı sirkeyi,tuz ve şekeri ekleyin ve karıştırın.
Levreklere hazırladığınız sosu dökün.
Soğanı süzün, tane karabiber ve defne yaprağı da ilave edip 1 gece buzdolabında kapağı kapalı kapta marine edin.
Rondoda Fesleğen,zeytinyağı,sarımsak,su,tuz,şeker bıztlatın.
1 gece bekleyen levrekleri servisten önce tek tek servis tabağına alın soğanlarıyla beraber fazla suyunu süzün ki
Fesleğenli sosla birleşince çok sulu olmasın.
(En önemli püf Levrekleri uzun ince kesin bu önemli.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder