İzleyiciler

18 Mayıs 2023 Perşembe

AY ÇEKİRDEKLİ GALETA

MALZEMELER
• 2,5 su bardağı un
• 1 su bardak yulaf
• 1 su bardağı ılık su,
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
• 1 tatlı kaşığı instant maya,
• 1 tatlı kaşığı şeker,
• 1 tepeleme çay kaşığı tuz,
• 1/2 su bardağı ay çekirdeği içi,

YAPILIŞI
Su, maya, şeker, yağ ve tuzu karıştırın,
• Un ve yulaf unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
• Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun
• Top yapıp üzerini örtün ve 45 d. dinlendirin,
• Hamura ay çekirdeği içi ekleyip yoğurun,
• Parçaları tezgahın üzerinde oklavayla hamur açar gibi yuvarlayarak ince uzun şerit haline getirin,
• Şeridi istediğiniz uzunlukta kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin,
• 140 derecede 30 dk  kadar pişirin,
• Fırından çıkarıp soğumalarını bekleyin,
• Soğuduktan sonra tekrar fırına verip 170 derecede 15 dk daha tutun,kızarıcak
• Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder