İzleyiciler

8 Mayıs 2023 Pazartesi

PANCAR SALATASI

Pancar Salatası 
Malzemeler
• 4 adet oysa boy pancar
• 1 çay bardağı şehriye
• 4 adet kornişon turşu
• 1 tutam dereotu
• 1 su bardağı süzme yoğurt
• 2 yemek kaşığı labne
• 1 yemek kaşığı elma sirkesi
• Yeteri kadar tuz

Pancar Salatası Tarifi
• Öncelikle pancarları güzelce yıkayalım
• Bütün olarak önce yağlı kağıt sonra folyoya saralım ve 180 derece fırında 30 dk pişirelim.(Bu yöntemle hem daha lezzetli hemde vitamini içinde kalıyor)
• Yumuşayan ve soğuttuğumuz pancar için Salatanın tabanı olacak şekilde yuvarlak dilimler keselim hepsinin aynı boy olması için herhangi bir kalıpla keselim.
• Taban için olanları bir tabağa alıp kalanları rondodan geçirelim.
• 1 çay bardağı şehriyeyi kaynar suda yumuşayana kadar pişirip süzelim.
• Bir kase içerisine pancarı,şehriyeyi,küçük küpler halinde kesilmiş kornişon ve ince kıyılmış dereotunu alalım.
• Ayrı bir kasede yoğurt,labneve sirkeyi karıştırıp pancarlı karışıma ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
• Salatamızı varsa dondurma kaşığı ile yoksa kaşık yardımı ile taban için ayırdığımız pancarların üzerine koyarak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder