İzleyiciler

5 Mayıs 2023 Cuma

PİTİ (BOZBAŞ) KARS USULÜ

Piti tarifi
2 dolu su bardak nohut
3 adet incik
150 gr kuyruk yağı
1 küçük soğan
4-5diş sarımsak
Zerdeçal
Tuz
Su

YAPILIŞI
İlk olarak incikleri mühürleyelim.Güveç kabına 1 küçük soğanı üçe bölelim ,5 diş soyulmuş  tam sarımsak atalım.Kuyruk yağını küp kesip atalım,geceden beklemiş nohutu atalım ve mühürlenen inciği koyalım.Eğer kemik suyunuz varsa koyalım yoksa normal su etlerin üzerine çıkacak şekilde koyalım yaklaşık 3 dolu çay kaşık zerdeçal koyalım ocağa alalım.Çıkan köpükleri çıktıkça alalım hem nohutun gazı gitsin hemde etin köpüğü.köpükler bitince ocaktan alıp tuzunu bu aşamada koyalım.Güveçin üzerini önce yağlı kağıt sonra folya ile kapatıp 180 derecede 1.30 saat sonra 200 derecede 1 saat daha pişirelim.Toplamda 2.30-3 saat fırında pişiyor. Sonra çıkarıp kontrol edelim.Pişen pitimizin sunum aşaması ise derin kaseye önce lavaşlari kırparak koyup üzerine nohut ve suyu sonra inciri koyup Afiyetle yiyelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder